En melding til advokat Geir Lippestad

Kjære Geir Lippestad,

Jeg vil bare takke deg for at du har tatt på deg oppgaven med å forsvare Anders Behring Breivik. Å forsvare ham – personen, ikke gjerningene – er å forsvare rettsstaten, demokratiet og vår lille nasjon. Det er en veldig viktig jobb du gjør, selv om den nødvendigvis er tung. Om denne mannen ikke skulle stille likt med alle andre foran loven, og bli frarøvet sine rettigheter, ville det vært et steg i feil retning for samfunnet vårt. Lytt derfor ikke til de som skriker ukvemsord i affekt eller på noen måte lar sin sorg og sitt sinne gå utover deg. Å forsvare gjerningsmannen er å forsvare rettsstaten som beskytter og forplikter oss alle sammen. Tusen takk for at du gjør det.

15 thoughts on “En melding til advokat Geir Lippestad

 1. Pingback: Og plutselig smalt det….. « Eva 2.0

 2. Fint at han gjør jobben sin. Men det er klitt ekkelt at han er samme advokat som var forsvarer for Benjamin Hermansens drapsmann. Litt ekkelt er det også at Breivik hadde valgt ut sin advokat på forghånd og skrevet instrukser til ham i manifestet sitt. Lippestad kunne sagt: “Denne mannen kan godt ivaretas av en annen advokat enn meg.”

  • Innlegget ditt er litt uklart for meg. Mener du å antyde at Lippestads overbevisninger eller sympatier ligner Breivik sine? Hvis ikke, skjønner jeg ærlig talt ikke hvorfor det er «ekkelt» at han er dennes forsvarer. Jeg regner med at avgjørelsen hans er godt overveid all den tid han brukte en hel dag til å tenke over den.

 3. Om noen trenger en advokat så er det Breivik og det står respekt av at Lippestad tar den oppgaven. At saken mot Breivik gjennomføres etter alle regler og med den humanitet våre lover og vårt samfunn skal gi alle, det tjener samfunnet og Breivik og hans meningsfeller taper tilsvarende.

  Ulf Larsen

 4. Regner med at Lippestad ikke føler seg tilfreds med den posisjonen han gitt seg ut i nå!
  Men trenger Anders Berhing Breivik en advokat overhode??? Han vil jo få lovens strengeste straff uansett!

 5. LP skriver:

  “Men det er klitt ekkelt at han er samme advokat som var forsvarer for Benjamin Hermansens drapsmann. Litt ekkelt er det også at Breivik hadde valgt ut sin advokat på forghånd og skrevet instrukser til ham i manifestet sitt. Lippestad kunne sagt: “Denne mannen kan godt ivaretas av en annen advokat enn meg.””

  For noe tull. Noen måtte ta jobben, så hvorfor ikke Lippestad? Det er bra det finnes noen som har ryggrad til å ta de vanskelige sakene.

  Og ja, Heine, alle har krav på advokat. Velkommen til demokratiet Norge. Du får flytte til Afghanistan hvis du ikke ønsker advokater.

 6. Synes ikke Breivik burde fått viljen sin og få velge forsvarer selv. (er det en menneskerett?) Han burde fratas så mange privilegier som overhodet mulig!

 7. All ære til Lippestad utfra at det er en “forsvarers plikt”. Han har jo også selv sagt at det var en avgjørelse som krevde nøye overveielser. Sikkert ikke lett. Dessuten var det visst ikke mange som sto i kø for å få oppdraget heller…. “Lykke til” Geir Lippestad.

 8. Jeg synes enkelte kommentarer til dette innlegget viser helt klart hvor lett det er å ty til barbariske og primitive tanker og følelser når man er tilstrekkelig opprør, og det kan kanskje forstås, men det er veldig alvorlig at de helt tydelig viser at de ikke har forstått noen av våre mer fundamentale demokratiske rettigheter. Lippestads forsvarerrolle for denne mannen (ikke hans handlinger) er noe han har påtatt seg nettopp fordi han har skjønt disse demokratiske prinsippene

  • Helt enig med deg. Følelser rår man ikke over, men samtidig er det jo tid til å tenke seg om en gang eller to idet man produserer en ytring i tekst, før man trykker «Post» …

 9. Jeg er stolt og glad over at omtrent alle nordmenn skjønner konseptet med grunnleggende menneskerettigheter, selv for onde mennesker. De som ikke skjønner det får flytte til et land uten demokrati, for det der det de argumenterer for.

 10. Selv om en person er skyldig så det renner og alle vet det, så skal personen ha advokat. Det er grunnleggende i vårt demokrati. Hvis vi begynner å la prinsipper fare “bare denne gangen”, er det lettere å gjøre det igjen.. og igjen… helt til vi ikke lenger kan kalles et demokrati.

 11. Hej!
  Jag lyssnade på P1 och insåg i morse när jag slog upp tidningen att jag borde skriva ett mail för att motväga tråkiga.
  Bra sagt om att du inte försvarar ett brott utan en person. Det är en viktig del i demokratin. Jag insåg igår att människor är så känslosamt dumma att de inte förstår det. Lika nobelt jobb som vilket annat som helst. Det blir vackert när man har samma fina inställning som kvinnan som varit med i nazifångläger och kan ge nåd och vilja att människan skall få chans att ändra sig. Kärlek som sträcker sig mot en Gud.
  Men att bära den vackra tanken gör också människan naiv som ett barn, vilket är demokratins skörhet.
  Hoppas att ett positivt meddelande väger emot några tråkiga bemötanden på vägen.

Share your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s